אנשים רבים העומדים בפני החופה, שואלים את עצמם האם יש צורך בקביעת הסכם ממון כזה או אחר, שעליו יהיו חתומים שני הצדדים בטרם יגיעו לברית הנישואין. הסכם ממון הוא חוזה שנחתם בין שני בני הזוג הבאים להנשא (וגם בין בני זוג שאינם בהכרח מתחתנים), ובחוזה זה מסוכם מראש כל הנושא הכספי והרכוש.
הסכם זה אמור לשמש בעת הצורך במקרה של גירושין או פטירה של אחד מבני הזוג. בעצם הסכמי הממון אמורים לגרום לכך שבמקרה והזוג יפרד או אם יקרה אירוע קשה אחר, יהיה חוזה שיסדר את העניינים מבלי צורך לשבור את הראש ולריב על ענייני כספים כאלו ואחרים.
הסכם ממון – יש הטוענים שהוא חיובי
יש הטוענים כי הסכם ממון הוא חשוב וחיוני, כיוון שכעת, בני הזוג חיים ביחד ובאושר ויכולים לדבר על הנושאים האלו ברוח טובה ולהחליט החלטות חשובות במידה ויקרה דבר כזה או אחר. הסכם הממון אמור לשמור על זכויותיהם של שני בני הזוג מבלי לקפח אף אחד ומבלי שצד אחד ירגיש מופסד בגלל עניין כזה או אחר. במצב בו אחד מבני הזוג מגיע עם ממון רב והשני כלל לא, עשויה להיווצר בעיה בעת פירוק הנישואין, האם מי שבא עם רכוש רב צריך לחלוק את רכושו עם הצד השני? שאלות רבות עולות בהקשר לנושא זה.
ויש המתנגדים לכך
יש המתנגדים להסכם ממון מסיבות שונות. חלק מהן הן סיבות הלכתיות שונות, וחלק מהן בגלל הראייה השלילית לגבי העתיד. אם זוג עומד להתחתן ומעלה בדעתו כי אולי ביום מן הימים יחליט להפרד, הרי שהוא צריך לחשוב היטב היטב לפני שמחליט לעמוד תחת החופה. זוג שרוצה לבוא בברית הנישואין, חייב לחשוב היטב ולראות את עצמו מקים יחדיו בית נאמן מבלי מחשבות על פירוק עתידי של הבית הזה.
בסופו של דבר, הסכם ממון הוא דבר שיש לשקול היטב מכל הצדדים ולראות את הנזק מול התועלת בנושא זה. הסכמי ממון אינם דבר פשוט כיוון שמדובר בנושאים מורכבים ורגישים שעלולים ליצור בעיות כאלה ואחרות במהלך הנישואין, ויש להתייעץ עם האנשים הנכונים והמתאימים לפני שמחליטים לכאן או לכאן.