משמורת משותפת

מאת: סופי ספקטור

מאת: סופי ספקטור

גירושין הם דבר לא נעים לכל צד באשר הוא. לא משנה מה הסיבה לגירושין, כולם היו מעדיפים לוותר על התהליך הלא נעים הזה, ולבנות את הבית שלהם באופן נעים מההתחלה. ישנם דברים העשויים להקל על תהליכי הגירושין כמו ייעוץ נפשי מתאים, סביבה תומכת ואנשים אוהבים שיודעים לתת יד ומילה טובה כשצריך. גם כאשר מדובר בהליך המשפטי, יש צורך בייעוץ מקצועי וטוב שיידע לתת את המענה ההולם ביותר לצרכים שלך. גירושין אינם דבר פשוט כיוון שהם כרוכים פעמים רבות בכאב וצער קשה וכן בבעיות שונות הצצות.

משמורת משותפת – 2 בתים לילד אחד

הבעיות שצצות בבית לאחר הגירושין יכולות להיות מעטות יותר או להיות כלל לא מורגשות כאשר מטפלים בילדים בצורה הולמת ומתאימה, מבינים לליבם ועורכים איתם שיחות המתאימות לגילם ולהבנתם את הנושא.מושג הנקרא משמורת משותפת מתאר מצב שבו לילדים של ההורים הגרושים יש את שני הבתים כבית שלהם לכל דבר- גם הבית של האב וגם הבית של האם, כאשר שני הבתים נמצאים באותה סביבת מגורים. בעצם מה שקורה הוא שהילדים מבלים זמן שווה אצל כל אחד מהוריהם, בבית של אותו הורה.

פתרון טוב או מבלבל?

מבחינה פסיכולוגית יש הטוענים כי פתרון זה הוא נפלא ונותן בטחון רב אצל הילדים להורים הגרושים, אך יש מי שאומר כי דבר זה מבלבל ואינו טוב לילדים של ההורים הגרושים. בכל מקרה, לא תמיד תאושר משמרת משותפת. בית המשפט הוא זה שיקבע האם תוכל להיות המשמורת המשותפת על פי כללים שלו ביניהם- האם ההורים מסוגלים לעשות זאת, האם יש שיח טוב בין ההורים והם מתקשרים היטב ביניהם על מנת לקבוע דברים הקשורים לחייו של הילד, כמובן שגם שואלים האם הילד מעוניין בסידור שכזה.

לסיכום, משמורת משותפת היא דבר שכדאי לשקול היטב ולהעריך האם היא מתאימה בהתאם למצב בו אתם נמצאים- מה היחס בין ההורים עצמם, מה היחס בין הילדים לכל אחד מן ההורים, וכן כדאי לבחון האם מצב זה יועיל למצב הכללי או יזיק לו. נקווה שההחלטות יהיו מתאימות וטובות לכל אחד מבני המשפחה.

המאמר היה מעניין? המשיכו לקרוא על הסכם ממון.

היה מעניין? שתפו ברשתות החברתיות:

Scroll to Top
גלילה למעלה
דילוג לתוכן